Известие

Collapse
No announcement yet.

Разкодиран ключ на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разкодиран ключ на Алфа 156

Здравейте колеги. Имам Алфа 156 с два ключа. Използвайки дълго време само единият от тях, преди седмица като пробвах втория ключ разбрах, че той е разкодиран. С него мога да запаля и да отключа, но цялата ел. инсталация не функционира. Не мога да отварям прозорец, нямам светлини общо взето нищо свързано с ел инсталацията. Засега работя само с единия ключ, но ще ми се наложи и с другия да работя. Кажете какво да правя на ключар ли да ида и по-точно къде, да не стане някой гаф.
    Благодаря, предварително.

Задал си въпрос на който си си отговорил сам.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
    Peugeout 2.2 HDI 133+++
    Alfa 159 +++ next

Comment

Колко време като не се използва ключа,се случва това?

Comment

Никога не се случва това. По-скоро обратното може да стане - да дава контакт, но да не пали. Това, което описва колегата е невъзможно да е от електрониката на ключа.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Да не може да е от електрониката ,но как по дяволите пали а няма фсрове и т.н. Според мен щом пали значи няма проблем с разпознаването на ключа.
          алфа ромео 156 тс

Comment

почти година не съм го използвал и това се случи.

Comment

Проблем в клемореда.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Проблем в клемореда.
                А защо с другия няма проблем. Ако е клеморед би трябвало и на двата да е така.

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Първоначално публикувано от me1sun Покажи съобщение
                Здравейте колеги. Имам Алфа 156 с два ключа. Използвайки дълго време само единият от тях, преди седмица като пробвах втория ключ разбрах, че той е разкодиран. С него мога да запаля и да отключа, но цялата ел. инсталация не функционира. Не мога да отварям прозорец, нямам светлини общо взето нищо свързано с ел инсталацията. Засега работя само с единия ключ, но ще ми се наложи и с другия да работя. Кажете какво да правя на ключар ли да ида и по-точно къде, да не стане някой гаф.
                Закачи я на комп и прочетете грешките и ги изтрйте. Възможно е да влиза в сервизен режим и примерно да неможе да вдигне повече от 2500 оборота.

Comment

Да провери клемореда, пък ако е невинен - супер.

Comment

Когато взех Алфата и двата ключа бяха без батерий на дистанционните, а на единият чипа му беше в пепелника защото самата кутия на ключа беше счупена на две. Но й двата работят сега. Както каза колегата виж клемореда на имобилайзера.
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
                    EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Първоначално публикувано от me1sun Покажи съобщение
                      Гаф няма да стане просто ще ти прочете ключовете, дори и пари не искат за това.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Абе, колеги, какво разкодиране, какви пет лева? Какво толкова има в един елементарен ключ - един транспондер и една пластина, на която е нарязан секрета. При положение, че с проблемният ключ колегата успява да запали, това означава, че самия ключ е ОК. Транспондера няма абсолютно никакъв контрол над светлини, прозорци, огледала и всичкия останал рогат добитък. Напълно е възможно самата пластина да е нахендрена и по някакъв начин да се гъбарка с патрона и клемореда.

Comment

Благодаря ви колеги. Ще отида на ключар за да получа и едно професионално мнение.

Comment

Еми начи пак е за ключар да му оправи нахендрената пластина.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                            X